Wie zijn Easy&Free

De mannen van Easy&Free Bert Kling, Jan Kolhoff, Klaas de Jonge, Andre Spin, Bert Meijerink en Roel Boer hebben al jaren lange ervaring en speelden al meer dan 100 jaar in diverse bands, koren of orkesten, ieder op zijn eigen manier. In 2015 kwamen ze bij elkaar in Grandcafe Fanfare en het was snel beklonken, dus Easy&Free was geboren. 2015 werd gebruikt om repertoire op te bouwen, en een enkel optreden werd gedaan oa in Putten, een shanty Cafe.
Als Ierse en Maritieme band is Easy&Free begonnen met veel songs uit de zeevaart met een Ierse Sound. Inmiddels is er een repertoire opgebouwd van honderden nummers uit Ierland, Schotland, Amerika, Nieuw Zeeland. Ook nu in 2019 weer een stevige uitbreiding van het repertoire met de echte Pubsongs! Check onze MP3 lijst maar eens voor de diversiteit die Easy&Free als band heeft.
Daarbij maakt Easy&Free gebruik van gitaar, accordeon, Bodran, Mandoline, Fluit, Mondharmonica en cajon.  Verder zingen alle zes muzikanten in de band, zowel solo als in koor.
Dat werd erg goed ontvangen, en in 2016 kwamen de eerste optredens in het land, akoestisch in kroegen, op Folk- of Maritieme festivals, als theater programma, maar ook op feesten en partijen. De mannen weten met hun enthousiasme een sfeertje te creëren dat je op slag doet denken aan de Ierse pub op zijn best, het kloppend hart van de Ierse dorpen en steden. In een avondvullend programma brengen ze een mix van oud en nieuw materiaal ten gehore, zoals ‘The wild rover’, ‘Dirty old town’, Whiskey in the jar’ en ‘The Irish rover’. Verrukkelijke folk-klassiekers, vertolkt door verrukkelijke ras-muzikanten. Alle zes mannen, bespelen diverse instrumenten, accordeon, fluit, gitaar 6 en 12 snarig, mandoline, diverse banjo’s, bodhran en cajon. Zingen de songs meerstemmig en zingen alle zes ook solonummers. De muziek komt veelal uit Ierland, Scotland, maar ook uit Noord en Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. Ook de instrumentale Rigs and Reels ontbreken natuurlijk niet.
Het repertoire wordt elke week groter doordat we elke vrijdagmorgen repeteren in Grandcafé Fanfare in Giethoorn. We krijgen elk optreden veel verzoekjes die we maar al te graag instuderen om ze de week erop te spelen voor het publiek.
Wellicht tot snel, check onze (drukke) agenda waar je ons kunt zien en horen.
Groeten,


Bert, Klaas, Andre, Bert, Jan en Roel.